Avgiften

Liegatingar – OBS!

Viktigt angående samfällighetsavgiften:

Augusti månads faktura kommer inte att inkludera debitering för värme och varmvatten, eftersom teknikskiftet i samband med att Elvaco tar över avläsningen från Mälarenergi blivit försenat. Förbrukningsavgifterna för augusti kommer därför att debiteras var och en i efterhand. 

I fortsättningen kommer även momsen på förbrukningsavgifterna att framgå på fakturorna, eftersom det nu är samfällighetens ansvar att debitera den.

Din elräkning kommer även fortsättningsvis från Mälarenergi.

8 svar på ”Avgiften”

 1. Ny faktura kom den 27 oktober.
  På 2.282kr.
  Ingen värme och varmvatten kostnad fanns med inte någon moms heller

  Svara
 2. Håller med alla föregående inlägg.
  Det är på inget sätt OK att på detta sätt inte debitera uppkomna kostnader. Gud vet när det kommer en saftig summa för 3 upp till vem vet hur många månader.
  Speciellt nu med stigande kostnader överlag kan det bli jobbigt för många.
  Hoppas på, men förväntar mig ingen respons från ansvarig i föreningen då jag aldrig sett någon sådan tidigare. Inte i någon fråga.

  Svara
 3. Hej Styrelsen!

  Varmvatten och värme år inte fakturerat på 4 månader. Detta innebär att vi kommer att betala en klumpsumma när det faktureras vilket ska bli svårt för många.
  En lösning skulle bli att dela betalningen på 2 månader.
  Har Styrelsen övervägt en sådan lösning?

  Svara
 4. Vi har inte fått någon faktura denna månad och jag håller med om att det är otroligt tråkigt när systemen inte fungerar och att värme/vatten inte fakturerats på 4månader är under all kritik men vi måste försöka hålla en god ton mot varandra (även om vi sitter bakom skärmen) och jag hoppas att folk sparat pengar under de månader som vi vet att vi inte fått avgiften.

  Svara
 5. Hej!
  Är det någon som läser mejl?
  Jag har mejlat 17 december till er angående felaktig faktura men inte fått någon svar än. Jag har bestridit fakturan på grund av vi har redan betalt för juni. Fakturan som vi har fått står juni-oktomber.Vill också att i fakturan ska stå hur mycket betalar vi för värme och vatten.
  Tacksam för snabb svar!

  Svara

Lämna en kommentar