Återvinnings containrar

Vår återvinningsstation är bara till för vad det står på dem. Man får inte slänga något annat i dom. Saker som inte kan slängas där skall föras till stans återbruk. Även så får man inte ställa något brevid containern. Det har denna vecka varit någon som har slängt sånt som inte hör hemma i vår återvinningsstation. Om det inte upphör så får vi lov och ta bort stationen. Sprid gärna denna information .

9 svar på ”Återvinnings containrar”

 1. Hej
  Någon har kastat en nosakbotten till en soffa samt tillhörande klädsel i conteinrarna.
  Inget av detta ska kastas där !

  Svara
 2. Hej Stefan,
  Vad är det för fel på folk som kommer och full proppar vara sopskåp avsedda för matavfall och restavfall med byggavfall? Tror de att sopgubbarna blir glada på tisdag när soporna hämtas? Eller undrar jag om de skulle hämta dem överhuvudtaget. Det sker inte endast vid vår återvinningsstation utan nu även i sopskåpen. Gör de det hemma också och sopar skräpet under mattan?
  Eftersom jag inte kan bifoga bilder här skickar jag dem till dig med e-mail.

  Svara
 3. Hej
  Kanske dags för styrelsen att gå ut med lite mer info vad vi har för regler gällande sopor inte bara härigenom utan meddelande i varje brevlåda.
  Häls Eva Pettersson

  Svara
  • Hej Eva!

   Bra idé, vi har nu satt upp extra skyltar på varje sopskåp med information om restavfall respektive matavfall och att skrymmande avfall ska tas till ett återbruk. Vi kan även göra utskick i brevlådorna med mer information och poängtera varför detta är viktigt.

   Svara
   • Det skulle vara bra om det dessutom stod angivet vad man får kasta i sopskåpen.
    Nu står det varningsmeddelande att man inte får kasta ”fel” saker i sopskåpen, men det går inte att utläsa vad man faktiskt får kasta eftersom texten med ”komposterbart” och ”restavfall” har vittrat bort på många av sopskåpen.

    Det blir lite komiskt när man går ut med varningsmeddelande utan att ge folk förutsättningar att göra rätt.

    Svara
  • Hej Magnus! Containern är bokad och kommer att finnas på plats 14 maj – 24 maj. Städdagen är dessvärre inställd p g a coronaviruset.

   Svara
 4. Hur kommer vi åt dom som notoriskt ställer grejer utanför återvinningsstationerna? Dom läser antagligen inte på denna sida. Nu står det en stor tv kartong med frigolit och dessutom kontrollen och upphängningen till tv:n. Är så trött på folk som inte fattar. Eller förresten det gör dom nog. Men någon annan får ta deras problem.
  En annan fråga : Det stora trädet i lekparken vid gungorna ,är väldigt dåligt skick. Skulle det kunna tas ner? Mossiga dåliga grenar, blad som börjar gulna och fälls på sommaren. Ett riktigt skräpträd !
  Tack på förhand

  Svara
  • Hej Sessan!
   Inte ska vi ta ner det fina trädet som luktar så gott och är fullt av blommor till våren. Kanske det räcker med lite beskärning och göra det det lägre i så det inte skräpar så mycket runt er uppfart, pool mm. Men inte ska vi ta bort det helt, luktar ju jätte gott och är fullt av vita blommor. 🥰
   /Kicki

   Svara

Lämna en kommentar