10 svar på ”Information från MälarEnergi”

 1. Hej
  Läste på nyheter från 19 oktober att vi ska få info om värmesystemet ifrån styrelsen samt mälarenergi i brevlådan undrar bara när det kommer??

  Svara
 2. Hej
  Jag håller med Eva Petterson att info skulle komma i brevlådan men den lyser med sin frånvaro.
  Dokumentet finns att läsa genom en länk och där finns under rubriken ”Viktig information” att man bör inte koppla in vattenburen golvvärme på ett rörsystem vilket är en halvsanning.
  Det går visst att göra det om man kopplar det genom en minishunt som t. ex. LK M60n eller liknande fabrikat.
  Det vet vilken VVS firma som helst.

  Svara
 3. Hej! Är det flera som har problem med värmen i sina hus? Vi har f.n. 16 grader inne.
  Har någon i styrelsen kontaktat Mälarenergi?

  Tacksam för svar

  Mvh
  Marika Sundberg, Liegatan 94

  Svara
  • Hej!
   Vi bor på 104 och har också runt 16 grader. Det är för kallt! Elementen är bara halvvarma trots att de är luftade. Tacksam för återkoppling!

   Vänligen Maria Gustavson

   Svara
  • Om man har problem med värme och vatten. Får man själv ringa till Mälarenergi och anmäla. Numret står i infotexten från Mälarenergi som finns på hemsidan. Men jag har också varit i kontakt med dem och dom säger att det problem med elementen i garagen. Så det stör värmen till husen. Men dom håller på att åtgärda problemet. Men det är viktigt att du ringer och felanmäler till Mälarenergi.

   Svara
 4. Hej Marika och Maria!
  Jag tror inte att påståendet från Mälarenergi att problem med elementen i garagen är orsaken till lägre temperatur i husen. Jag hade också problem med elementet i garaget som var iskallt under längre tid men efter drygt 3 veckor väntande fick det till slut åtgärdat av Mälarenergi. Under vecka 48 när utetemperaturen var -5 till -8 grader på nätterna hade vi också drygt 18 grader inne som annars är är 21-22 grader när utetemperaturen är på plus sidan som nu. Jag tror att orsaken till det är att värmereglerings kurvan är fel ställd i undercentralen d v s det pumpas inte tillräckligt energi till den sekundära kretsen. Detta kan bli ett större problem framöver när vintern kommer på allvar. Därför borde styrelsen ta kontakt med Mälarenergi och kräva att systemet justeras och balanseras enligt avtalet som vi betalar för.
  M v h
  /George

  Svara
  • Hej George!

   Tack för ditt utförliga svar!

   Vi fick faktura från Mälarenergi idag och jag höll på att smälla av, över 4000 kronor?! Vi har haft iskallt inne och ska ändå betala över 2000 för fjärrvärme. Någon som vill dela med sig om hur mycket er värme och vatten kostar?

   Vänligen Maria Gustavson, Liegatan 104

   Svara
   • Hej Maria!

    Vi fick en faktura på 2117 kr för värme, men observera att det handlar om två månader: okt och nov. Det visas på raden under: förbrukningen för okt 1730 KWh och nov 1830 KWh vilket är ungefär normal förbrukning för november men mera än normalt för oktober (som var kallare än normalt). Vill ni veta mera kan kontakta mig på: gdutchevici@yahoo.com.

    Mvh

    /George, Liegatan 112

    Svara
    • Hej Grannar.
     Tappvarmvatten Okt 2,358 Nov 3,258 Värme 1,819 Nov 1,927 summa 2488kr
     Vi hade ca 18gr. i 2 veckor har efter påringning till Mälarenergi så har vi fått
     tillbaka värmen 21gr.
     Mvh
     Tomas Liegatan 84

     Svara
    • Hej George!
     Tack snälla för ditt svar! Jag nu har varit i kontakt med Mälarenergi, de sa att vi har ungefär samma förbrukning som förra året. Det känns ju bra.

     Jag hade faktiskt tänkt kontakta dig tidigare då du har bra koll på allt och är mån om att svara även på ”dumma frågor”. Tack för att du lämnade din e-postadress!

     Vänligen Maria Gustavson, Liegatan 104

     Svara

Lämna en kommentar